תרומות ומעשרות בפירות ארץ ישראל שיצאו לחו"ל

שאלה:

שלום וברכה. תמיד חשבתי שפירות שגדלו בא״י חייבים בתרומות ומעשרות, אף כשיצאו לחו״ל. אח״כ ראיתי בשו״ע סי׳ של״א סע׳ יב שהם פטורים מתרו״מ. לא פוסקים כמו המחבר? או שלא הבנתי נכון? תודה

תשובה:

כפי שהשבתי לך אתמול, ראה רדב"ז ומשנה למלך תרומות א כב, שכל הדין הזה האמור ברמב"ם ובשו"ע שהביאו, זה רק באופן שגמר המלאכה היה בחו"ל, אבל אם נגמרה מלאכתם בארץ ישראל וכבר התחייבו בתרומות ומעשרות, ודאי לא פוקע חיוב זה מהם.