פיצוי בשל עוגמת נפש בעזיבת שידוך

שאלה:

אירוסין שבוטלו על ידי אחד הצדדים- האם ניתן לתבוע פיצויים מן הצד המבטל בשל עוגמת נפש? אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום של עוגמת נפש לא שייך בהלכה. ולכן המבטל לא צריך לפצות עבור עוגמת נפש.

יש שנהגו לכתוב בתנאים שאם אחד מהצדדים יבטל יצטרך לשלם קנס. אך אם לא כתבו זאת אין מקום לקנוס.

מקובל שהמבטל מפצה את הצד שנפגע כדי שהנפגע ימחל לו על הביזיונות שגרם לו, אך אין אפשרות לכפות על תשלום זה.

בהצלחה.