להפסיק באמצע קריאת הקללות

שאלה:

שלום לכבוד הרב, אמרו לי שיש גמ', שאין להפסיק באמצע הקללות של בחוקתי, על ידי עולה בתורה, שאין הקבה יכול ' לעמוד ' מול ברכה… רציתי לשאול אם הרב יודע מקור? תודה רבה

תשובה:

הכוונה לדברי הגמרא במגילה לא ב:

ואין מפסיקין בקללות מנא הני מילי אמר רב חייא בר גמדא אמר רבי אסי דאמר קרא מוסר ה' בני אל תמאס ריש לקיש אמר לפי שאין אומרים ברכה על הפורענות אלא היכי עביד תנא כשהוא מתחיל מתחיל בפסוק שלפניהם וכשהוא מסיים מסיים בפסוק שלאחריהן אמר אביי לא שנו אלא בקללות שבתורת כהנים אבל קללות שבמשנה תורה פוסק מאי טעמא הללו בלשון רבים אמורות ומשה מפי הגבורה אמרן והללו בלשון יחיד אמורות ומשה מפי עצמו אמרן לוי בר בוטי הוה קרי וקא מגמגם קמיה דרב הונא בארורי אמר לו אכנפשך לא שנו אלא קללות שבתורת כהנים אבל שבמשנה תורה פוסק.