האם רופא צריך לשנות בטיפול כדי לחסוך כסף למטופל?

שאלה:

שלום רב, אני רופא וטרינר עובד במרפאה של רופא שגם שומר תורה ומצוות, קיימת ביננו מחלוקת על מתן טיפולים ותרופות. לטענתו יש לנסות תמיד לחסוך ללקוח ולתת את הטיפול הזול ביותר, למשל לתת תרופות של בני האדם במקום תרופות מיוחדות לשימוש וטרינרי וכמו כן לטענתו יש אפשרות לקחת כדורים עם מינון גבוה יותר ולחלק לחלקים רבים במקום לתת כדורים עם מינון נמוך ושכדור אחד יהיה מתאים לטיפול משום שככה הלקוח משלם פחות על הטיפול, הבעיה בזה היא שלפי הרוקחים התרופה אינה הומוגנית בכל הכדור וניתן לחלק רק לפי סימון שהיצרן מסמן. לטענתו מה שאני עושה זה נכון מבחינה רפואית אך זה לא נכון מבחינה התנהגות בין אדם לחברו ורחמים מכיוון שאני גורם לבן אדם הוצאות מיותרות. מצידי אני חושב שאני צריך לתת את הטיפול המתאים ביותר לחיה ולא לחסוך על מנת שיהיה סיכוי להצלחה גבוה יותר כדי שהלקוח לא יהיה מתוסכל ויוציא עלי מוציא שם רע או לשון הרע ולכן אני חושב שפחות צריל לחשוב על המחיר ויותר על איכות השירות וטיפול נכון, כמובן שבמקרים שהלקוח צריך הנחות אני עושה, אך בכללי אני מנסה לתת את הטיפול המתאים והטוב ביותר. בקיצור השאלה שלי היא מה עלי לעשות? להתנהג כמו שאני חושב וכמו שבעל הבית חושב? הוא לא אמר לי להפסיק עם זה אך אומר שמול בורא עולם אני יוצא כלא רחמן.

תשובה:

שלום וברכה,

בעל מלאכה צריך לתת את הטיפול הטוב ביותר לפי הכלים שלמד, וכפי המקובל לטפל. ולכן כאשר מטפל ומייעץ לפי הכללים שלמדת, אתה עושה את עבודתך בשלמות. אין עניין לנסות לחסוך ובפרט אם יש חשש שהחיסכון יביא לנזק ולא לתועלת. במתן רפואי תקין והולם לא שייך לומר שהוא מידת אכזריות וחוסר רחמים. נדרש ממך לטפל בקליינטים ולא לחסוך כסף לאנשים.

ולכן אתה יכול להמשיך בעבודתך כפי שהורגלת ולמדת.

הרבה הצלחה.