שמיעת מוזיקה לתלמיד אבל

שאלה:

בסד שלום הרב! יש לי תלמיד שאביו נפטר בשבוע שעבר. לפעמים אני מביא גיטרה לנגן וללמד שירים. מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש להתחשב באבלותו ולא להביא את הגיטרה כאשר יש תלמיד באבל, אדרבה תחנך אותם לשמור את גבולות ההלכה בלי שום ויתורים.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני בעבודה בשנת אבל. כשחבר לעבודה היה בשנת אבל אני נמנעתי משמיעת מוזיקה ושכנעתי חבר נוסף להמנע מכך. כיום שניהם מאזינים למוזיקה ואני אנא אני בא? אינני מרגיש שאוכל למנוע זאת מהם בלי ליצור מצב לחוץ ו/או טינות אך בליבי אני חש טינה מדוע דווקא אותו א' שהתחשבתי בו מבלי ידיעתו (מעולם לא הסברתי לו מדוע אני נמנע) איננו מתחשב בי

  2. כיון שהוא אינו יודע שהתחשבת בו, קשה להקפיד עליו… הוא לא סבור שיש להתחשב כך ואינו יודע שבאת לקראתו… ולעצם הענין כיון שאין לך ברירה ואתה אנוס, תבקש יפה שיקשיבו באוזניות ואם זה לא הולך הרי אתה פטור.