מעשר כספים עצמי כדי להתחתן

שאלה:

שלום אני בחור מבוגר בן 40 שעדיין לא זכה להקים בית בישראל ,אני נוהג להפריש מעשר כספים מהכנסותיי לטובת בני משפחתי ( אחיי ואחיותי הנשואים ) לאחרונה אמר לי יהודי שהוא מכיר חתן יתום מאבא עם אמא זקנה שאין מי שיתן לו תמיכה כלכלית לחתונה ושאלתי מי הוא הוא הצביע עליי ואמר לי אתה צריך לשים את כל המעשר שלך, בצד ליום שאתה תתחתן, לבני משפחתך יש דירות על שמם, ולך אין כלום אינני מתפרנס ברווח( אבל ברוך השם אני לא רעב ללחם ) שאלתי היא האם מותר לעשות כזה דבר עם מעשר כספים?

תשובה:

בודאי לא ניתן להפריש לעצמך… אדם שמוגדר עני פטור ממעשר כספים, אדם שאינו עני [ואתה אני מבין מסודר כרגע] חייב במעשר כספים וצריך ליתנו לעניים, כך שלא צודק אותו אדם.

בזכות מצות הצדקה תזכה בעזרת ה' לבנות ביתך בקרוב עם אשה טובה בעלת מידות טובות ויראת שמים!