לגבי שמעון הצדיק

שאלה:

שלום כבוד הרבנים ראיתי ברמב"ם שהוא אומר בהקדמה שלו ליד החזקה ששמעון הצדיק היה מאנשי כנסת הגדולה אבל בספר נחלת אבות שכתוב בו שמות כל אנשי כנסת הגדולה שמעון הצדיק לא מופיע איך זה יכול להיות יתכן שהוא חולק על הרמב"ם אם אפשר לחלוק עליו בכלל או שלא הבנתי את הרמב"ם תודה

תשובה:

זה ששמעון הצדיק היה משיירי כנסת הגדולה זו משנה מפורשת במסכת אבות, כך שאין בזה מחלוקת… למה שמו לא נזכר אינני יודע.