התקן תוך רחמי – שהורגת את הביצית המופרית

שאלה:

אנחנו שוקלים להשתמש בהתקן תוך רחמי למניעת הריון. אלא שקיימת מחלוקת הרופאים לגבי אופן פעולתו ויש דעת מיעוט שההתקן מונע הריון גם על ידי הריגת הביצית המופרת, כלומר עובר שכבר התחיל להתפתח, ולכן פעולת ההתקן דומה להפלה. אני כמובן לא רוצה להכנס לספק רציחה. האם יש כאן חשש כלשהו מבחינה הלכתית ואם לא, מדוע?

תשובה:

שלום רב,

כל עוד שהביצית המופרית לא הושרשה ברחם, אין התחלה של עובר ואין שום בעיה בסוג מניעה כזו.