בגד עם קרי

שאלה:

לכבוד הרב שלום סליחה מראש אם זה קצת אישי 1מה הדין לגביי בגד שיש עליו קרי ליליה לח שהונח בתוך סל בגדים נקיים או על מיטה נקייה האם יש חשש שיעבור לבגדים הנקיים כאשר הבגד הונח ישירות ואם כן מה עושים 2 ומה לגביי הבגדים שישנים אתם בבגד הפנימי יש קרי לח אבל במכנס העליון יש רק רושם ולא ממש לחות האם זה טעון כיבוס או שאפשר להשתמש בזה שוב ללא כיבוס מחילה וסליחה אם השאלה קצת פרטית

תשובה:

שלום וברכה

1. אין חשש.

2. עדיף לרחוץ במעט מים. בקרי יש להחמיר יותר מסתם טינוף כיון שהוא מזכרת עוון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב לגביי השאלה הראשונה כשהבגד עם קרי לח הונח בסל של הבגדים נקיים האם צריך לכבס את הבגדים שבסל שוב (את הבגד המלוכלך בוודאי שאכבס )השאלה על שאר הבגדים שבסל