דברים הטעונים ברכה במקומם

שאלה:

שלום כבוד הרב! אכלתי מזונות ונסעתי משם מרחק רב, האם אני מחוייב לחזור למקום אכילתי אע"פ שיש בדבר טורח רב, או שאני יכול לברך במקומי?

תשובה:

שלום וברכה

הלכה זו של דברים הטעונים ברכה במקומם, ראשית יש מחלוקת בסי' קעח סעי' ה אם היא דוקא בפת או גם במיני מזונות או גם בפירות שבעת המינים, להלכה הוכרע להחמיר בזה גם במזונות, אבל בכל מקרה כאשר זה כרוך בטורח לחזור כגון שאתה כבר במקום רחוק – יש להקל לברך במקום בו אתה נמצא.