לקחת עיתון בלי רשות

שאלה:

יש איזה חנות בשכונה שלי שכל שבוע אם אני מבקש מהמנהל עלון( magazine) מסוים הוא מביא לי בחינם בשבוע הבא כלומר כל שבוע יוצא חדש והוא מביא את של שבוע שעבר או אם אני בא ליפני הסגירה ביום שישי אם נשאר הוא מביא לי. עוד משהו אותם עלונים מה שנשאר מבאים אותם לתומכי שבת ( ארגון שמחלק אוחל לאברכים וכו)… השאלה שלי היא אני מתבייש לשאול אותו כל פעם האם מותר לי לקחת לבד כמובן לפני הסגירה או בשבוע שאחר כך או שאני חייב קודם כל לשאול אותו.

תשובה:

חלילה וחס. חייבים לשאול. יכול להיות שפעם לא ירשה, לא לוקחים דבר של השני ללא רשות מפורשת, גם אם סבירות גבוהה מאוד שיסכים.