תפילת שמונה עשרה בבגד ים

שאלה:

שלום כבוד הרב אדם שנמצא למשל בקיאקים או בים והגיעה שעת מנחה ואין לו בגד מכובד ללבוש ואננשים מסביבו שרוצים להתפלל הם גם כן כמוהו עם בגד ים -האם מותר להתפלל ובפרט שלא יהיה לו אח"כ זמן להתפלל מנחה ואין לו מכנסיים ללבוש או שהמכנסיים כרגע נמצאים קצת רחוק וטרחא להביא אותם תודה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הנושא הוא רק הבגד ים יש להקל בשעת הדחק גדול שיכול להפסיד תפילה [אבל אם יכול לטרוח חייב לטרוח ולהתלבש, בשונה משאר ברכות] אבל אם פלג גופו העליון חשוף, זה אסור לגמרי, בשו"ע בסי' צא וביאור הלכה שם נראה, שאם ליבו גלוי, עדיף שיפסיד תפילה מלהתפלל כך, אף שבדיעבד שהתפלל כך יצא ידי חובה כיון שערותו מכוסה. וזה חידוש מפליא שבדיעבד זה מועיל ואעפ"כ עדיף להפסיד תפילה.