שילוח הקן כמה פעמים

שאלה:

שלום רב, זכיתי ב"ה ונזדמן לי קן בו דוגרת יונה על ביציה. לאחר בירור בשעות הדגירה בצעתי את מצוות שילוח הקן ע"י גירוש היונה(בשעות הלילה) אך מכיוון שאין לי מה לעשות עם הביצים השארתי אותם בקן. שאלתי היא, אם אראה מחר בערב כי היונה שוב דוגרת בקן האם ניתן להזמין מישהו אחר לביצוע המצווה?

תשובה:

אם היתה דעתך לזכות בביצים, לא ניתן לקיים שוב את המצוה, אבל אם כיוונת שלא לזכות בהם, אכן ניתן לקיים אפילו כמה פעמים, כמבואר בשו"ע בסי' רצה.