בישול על כיריים טרפים

שאלה:

במלון גוי שיש מטבח אם זה ויטרו ( כיריים חשמליים המודרני) והוא לא בן יומו אפשר לבשל עליו (בסיר שלנו כמובן) או צריך להכשירו ואם כן איך? ואם זה גז רגיל?

תשובה:

שלום וברכה

אם הכיריים נקיות ולא רואין ליכלוך ממשי, ניתן להניח על זה סיר שלכם כאשר הוא יבש בתחתיתו לגמרי, שכן מגע יבש בין כלים אינו מעביר בליעות, וגם מן הסתם מקום עמידת הסיר מתלבן כל הזמן. אם אפשר גם להניח נייר כסף מפריד בלא שישרף זה כבר יהיה בהידור… כנ"ל בגז רגיל.

נסיעה טובה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מבחינת מציאות הדברים זה נראה מופרך היות וכמעט ברור שבמשך זמן הבישול יכול לגלוש מהסיר משקה וממילא זה כבר לא יישאר יבש…!
    אם מדובר על כיריים חשמלי/קרמיות אין אפשרות לשים נייר כסף היות וזה יידבק לתחתית ויגרום נזק!
    לאור הנ"ל, הייתי מציע להכשיר את הכיריים בדרך של ווידוא מוחלט שהכל נקי ורק לאחר מכן לגשת להכשרה באופן של הדלקת הכיריים למשך כמה דקות על דרגת החום הגבוהה.

  2. ההכשרה שאתה מציע גם לא מושלמת, כי זה ליבון קל ולא ליבון חמור, אבל בכל מקרה אם זה לא בן יומו יש לצדד לקולא כנ"ל.