הוזלה במחיר למי שמשלם מראש – ריבית

שאלה:

אנחנו עמותה שקונים מוצרים מספקים ומשלמים להם בסוף החודש. ספק מסויים פנה אלינו במבצע לשלם עכשיו את כל יתרת התשלום ולקבל 5% הנחה. האם זה חשש ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

לקבל עכשיו בעת ההספקה ולקבל הנחה – אין בזה חשש ריבית. ואדרבה כך יש לנהוג – לשלם את המחיר נמוך ולא את המחיר הגבוה בסוף החודש. ואם משלם מחיר גבוה בסוף יש בזה צד של חשש ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

בכל קנייה שהמחיר נקבע שהמחיר כו"כ בתשלומים, והמוכר מודיע לקונה כי אם ישלם בתשלום אחד יקבל הנחה, ולקוח מקבל את המוצר עתה לידיו, אסור לו לקנות בתשלומים במחיר גבוה, אלא חייב לשלם במזומן במחיר הנמוך. משום שאם משלם מחיר גבוה בסוף החודש במחיר גבוה, נחשב לריבית – כיון שמוסיף בתשלום עבור דחיית התשלום.

אמנם במקרה של ספקים שמספקים סחורה לעמותות, אם נהוג בכל המקומות שלא משלמים מראש אלא בסוף החודש יש להקל לשלם בסוף החודש במחיר גבוה, כיון שהחיוב מתחיל רק בסוף החודש, ונמצא שהקדמת המעות מקבל הוזלה, ולא שמוסיף עבוד דחיית התשלום. וכדברי המשנה מרבים על השכר ואין מרבים על המכר משום ששכירות משתלמת לבסוף, ואילו מקח משתלם בתחילה. ראה שו"ע יו"ד סימן קעג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדובר על סחורה שכבר קבלנו מזמן
    וההסכם הרגיל שלנו הינו תשלום בסוף החודש
    ועכשיו הם פנו והציעו שנשלם עכשיו ולא בסוף החודש ובתמורה נקבל 5% הנחה.
    האם זה בסדר?