צדקה לערביה בעבודה

שאלה:

שלום עובדת איתי ערבייה ונתתי לה מאה שקל שהייתה צריכה אז התנדבתי והיה להם חג אם הכסף שימש לחג עברתי עבירה?ואם היא תחזיר לי?

תשובה:

הערבים אינם עובדי עבודה זרה, ואיסור זה לסחור עמהם ביום חגם הוא דוקא בעובדי עבודה זרה [ראה שו"ע סי' קמח סעי' ה], ואני גם מניח שהכסף לא היה נצרך לה דוקא לחג, כך שאין כאן הבעיה של יום אידיהם, אבל עברת באיסור אחר, של "לא תחנם" – לא תתן להם מתנת חינם… הרי בסכום נכבד זה של מאה שקל היית יכול להאיר את יומו של עני יהודי…