השתתפות הורים בחתונת בניהם תוך שבעה

שאלה:

בס״ד שלום לכבוד הרב, חתן אשכנזי שעומד להינשא בזמן הקרוב אלא שהסבתא מצד אם החתן נמצאת במצב מאוד קשה והרופאים אומרים שלא נשאר לה אלא ימים ספורים. אני מתנגד מאוד לתפיסה הזו שכן לעולם אל ימנע עצמו מן הרחמים וכן מי הרופא שיוכל לומר שכך וכך נשאר לחיות אלא שזה מה ששטחו בפני. מ״מ במידה וח״ו שלא תבוא צרה הסבתא נפטרת ונמצא שזה בתוך השבעה מה הדין לגבי ההשתפות של האם בחתונה. האם יש הבדל אם זה קורה באותו יום לדוגמא בצהריים והחתונה בערב. אודה לרב אם יוכל לציין מקורות. בשורןת טובות וכל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת אגרות משה יו"ד ח"ב סי' קסט התיר לאב או אם שהם באמצע שבעה לבוא לחופת בניהם, אבל לא כתב שם להתיר גם לגבי הסעודה. למיטב ידיעתי המנהג באופן כזה שהם באים לחופה, ובשאר החתונה יושבים בחדר אחר סמוך לאולם, ואנשים באים לבקר אותם שם ולברכם.

שלא נדע צער חלילה.

כמו כן מסתבר שאם זה קורה ממש בסמוך אין חובה להודיע להם עד לאחר החתונה שכך אירע…

בשורות טובות.