הטענת רב קו

שאלה:

עליתי לאוטובוס בין עירוני כשמכשיר התיקוף היה מסוג כזה שבידו רק לתקף אך לא להטעין כסף ברב קו יצויין שכיום בנסיעות בין עירוניות החוק מאפשר הטענה באוטובוס ועל סמך זה עליתי, שאלתי היא האם אני צריך לשלם על נסיעה זו או שדין זה כמו שמכשיר תיקוף לא עובד ואז לא צריך לשלם ע"פ משרד התחבורה אשמח לתשובה תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הבעיה במכשיר תיקוף מצידם, אין עליך חובת תשלומים – גם לא בנסיעה הבאה. משרד התחבורה הודיע שהם מצידם צריכים לגבות את הנסיעה מהנוסע בזמן הנסיעה ולא בהקפה. ולכן אם הם לא היה ביכולת הנהג לגבות תשלום אין חובת על הנוסע חובת תשלום.

בהצלחה.