קייאקים יחד בימי נידה

שאלה:

האם מותר לעשות קאיקים כשאסורים? כמובן שלא נוגעים אחד בשני, אך הקיאק מונהג ע"י שניהם

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור. מלבד הבעיה של טיול בספינה שהותר רק בספינה גדולה ולא קטנה ויש שם בעיה מחמת עצם תכלית הנסיעה שהיא טיול, יש גם בעיית נגיעה כמו בספסל המתנדנד שאסורים לשבת עליו יחד.

מקורות:

ראה כל פרטי הדינים בזה והטעמים השונים לאיסור, ברמ"א סי' קצה סעי' ה והנושאי כלים על השו"ע שם.