נידת האם ביחס לבניה ובנותיה

שאלה:

בע”ה שלום וברכה לצוות ההוראה “דין” היקר , ברצוני לקבל מענה תורני-הלכתי מפורט עם מקורות לגבי העניין הבא : אצל משפחות חילוניות – בין בנישואין ובין שהאמא חד-הורית בשל גירושין/אלמנות/חוץ לנישואין – שילדיהן מתחזקים בתורה ובמצוות ונמצאים בתהליך תשובה אך האמהות לא מקפידות על טהרת המשפחה ולא טובלות במקווה טהרה , מהו הדין בתורה ובהלכה במגע הילדים באמהותיהן במצב זה באופן המותר (כגון חיבוקים , נשיקות לחי …) כאשר: 1. הבנים הם מתחת לגיל מצוות ? 2. הבנות הן מתחת לגיל מצוות ? 3. הבנים הם מגיל מצוות ואילך אך עוד לא נשואים ? 4. הבנות הן מגיל מצוות ואילך אך עוד לא נשואות ? 5. הבנים נשואים ? 6. הבנות נשואות ומצויות בטהרתן שלהן? אבקש בזאת מכם להקפיד לענות לי על הנושא בהתאם למספור שאלותיי ולצרף לכל שאלה בנפרד מידע ממקורות נוספים המוכרים לכם שקשורים לאותה שאלה , מתוך מכלול המידע שיש בידכם על הנושא . תודה רבה , שבוע טוב (ושבת שלום) ומבורך , צום מועיל ומחכה לתשובתכם .

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן ענין בכל הפירוט הנ"ל הכלל מאוד ברור, כל דין נידה שייך באשה רק כלפי בעלה, או כלפי אדם זר שיקיים איתה יחסים או יבוא איתה במגע של חיבה חלילה, אבל בני משפחה שאין להם איסור לקיים איתה הנהגות חיבה כמו אלו שהזכרת, אין הבדל לגביהם בין ימי טהרתה לימי נידתה. אין כל משמעות להיותה נידה לגבי כל המקרים שהזכרת.