נדר להמנע מאיסור – האם מועילה התרה?

שאלה:

שלום וברכה.פעמים שאני שומר על הברית שבוע,שבועיים,חודש ונופל היום אמרתי כך "אני נודר נדר לא להוציא זרע לבטלה 40 יום" אמרתי את זה בלהט אני מופתע מעצמי שאמרתי את זה בכלל אבל אמרתי. מבחינה הלכתית מה המשמעות של מה שאמרתי?מה יחשב הוצא זרע לבטלה לפי הנדר? האם הסתכלות על אישה באופן שאסור יכול לגרום לזה בעקיפין וזה חלק מהנדר? אשמח לעזרה

תשובה:

עשית כאן דבר חמור מאוד… כיון שאתה עלול בהחלט לעבור חלילה על הנדר… הן מחמת ראיות אסורות הן מחמת מחשבות אסורות, הרי קורה לך שאתה נכשל כפי שציינת, ועכשיו מעבר לאיסור של הוצאת זרע לבטלה גם תעבור בנדר. הבעיה שגם להתיר נדר כזה שהוא בעצם להמנע מאיסור, נחלקו הפוסקים אם ניתן, לכן צריך לעשות התרה לצאת לפחות ידי דעת הפוסקים שסוברים שיש בהתרה תועלת, אבל צריך שתדע שאם תכשל, לחלק מהפוסקים עברת גם באיסור תורה של נדר..

להבא לעולם אל תעשה כזה דבר…

בשורות טובות.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ רכח סעי’ טו וברמ”א שם.