מוכר שדורש מזומן וסופג את הפסד פריטת הצ'יק

שאלה:

רכשתי מוצר והמוכר לא הסכים שאשלם בהעברה (מסיבות אישיות) אך הסכים שאשלם לו בציק שאפרוט בציינג והעמלה יקוזז מהציק –האם יש כאן איזה צד של ריבית

תשובה:

שלום וברכה,

מצד המוכר והקונה אין איסור ריבית. המוכר מוכן להוזיל במחיר כדי לקבל במזומן ולא בצ'יק.

כלפי הצ'יינג' אם נותן צ'יק והתאריך של הצ'יק הוא לאותו יום – אין איסור ריבית. אם נותן לו צ'יק דחוי, ומקבל עתה מזומן פחות ממחיר הצ'יק, יש איסור ריבית. כיון שמקבל הלוואה היום, ופורע במחיר גבוה בעוד כמה ימים. ולכן נדרש שיהיה לצ'ינג' היתר עסקה. וגם שיעור הריבית תהיה שיעור שמסתברת בהתאם לזמן ולגובה הריבית.

בהצלחה.