בשר וחלב במחבת

רבני בית ההוראה
י"א אב ה'תשע"ט

שאלה:

חתכתי בצל עם סכין בשרית, וטיגנתי את הבצל במחבת חלבי שכמה דקות לפני זה השתמשו בו לטיגון חביתה עם גבינה צהובה, מה הדין? ומה הדין אם ערבבתי את הבצל אם הסכין זו – הבשרית?

תשובה:

שלום וברכה

הבצל אסור באכילה ואת הכלים יש להכשיר. הבעיה היא שקשה עד מאוד להכשיר מחבת, כיון שלצורך הגעלה צריך שהכלי יהיה נקי לחלוטין ואינני מכיר מחבת נקייה לחלוטין… לכן אם זו מחבת רגילה יש לעשות לה ליבון באש, שבזה לא צריך נקיון גמור, ואם זו מחבת טפלון שלא ניתן לבצע בה ליבון כי תתקלקל, קשה מאוד להכשיר…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *