אבא ז"ל זקוק לעזרה

שאלה:

ואני בחלומי בעצם יום הת"ב הנני מתהלך ברחובות מונסי. והנה, אצל א' מחבריו יושב הוא ע"י השולחן. והנה נודע לו כי אני בחוץ וקראני. לאחר ששאילתיהו לאיזה דלת בדיוק אכנס ונענתי (למרות שידעתי, רק משיכת-זמן מצידי מתוך חשש כלשהוא) החילותי לילך לכיונו אלא שלאחר מס' צעדים נעצרתי ועניתיהו: "אינני יכול לבא אליך, אתה כבר אינך איתנו. אתה בעולם אחר שאין לי גישה אליו" כשהוא מצידו ענני כי הוא זקוק לי ואין באפשרותו לבא אלי ועלי לבא אליו. בשלב זה הייתי מאוד מבולבל ומפוחד והחולתי לבכות מכיון שמאוד רציתי לסייע בעדו אך בשום פנים ואופן לא יכולתי ללכת לכיוונו. הדבר נבצר ממני עקב היותו בעולם אחר לחלוטין. והקיצותי.

תשובה:

שלום וברכה

זה חלום נפלא! כל כך אמיתי! שהרי באמת אין לנו דרך להתחבר פיזית לנפטרים בעולם אחר, אבל אנחנו בהחלט יכולים לסייע להם!!! כל לימוד משניות, התחזקות במצוות או צדקה או תהילים וכדומה לעילוי נשמתם, זה בשבילם תענוג עצום ועילוי נשמה שאין כמותו. אנחנו יכולים לתת להם מתנות אדירות!

אביך כנראה זקוקו לעזרתך, צא ועזור לו בדרך זו.

בהצלחה