פגישת מחזור אחרי ארבעים שנה

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א שלום וברכה פגישת מחזור של השכבה מבית הספר הממלכתי, האם מצווה? מאז עברו יותר מ40 שנה. כיום חרדי, מפגש מעורב במסעדה כשרה.

תשובה:

זו לא מצוה… אמנם כתוב שאם פוגשים חבר שלא ראו אותו זמן רב מברכים שהחיינו, אבל היום לא נהגו בברכה זו מפני החנופה ראה בן איש חי פ' עקב ואשל אברהם בוטשטש סי' רל. מקור דיני הברכה במשנה ברורה תחילת סי' רכה. עכ"פ למפגש מעורב כזה אין ללכת, בודאי הנשים לא תהיינה לבושות בצניעות… וכולם לוחצים ידים וכו'… זה לא מקום ליהודי ירא שמים… ממש לא.

חיים טובים ומאושרים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המצווה שנתכוונתי אליה היא מצוות קידוש ה',
    העובדה שבחרתי לחיות בדרך ה' יש בה לחזק בעבודת ה' הן את הקרובים ואלה שבינתיים נתקרבו כמוני
    והן את הרחוקים שטרם זכו ובפרט שמעמדי החברתי היה אז גבוהה,

  2. לדעתי, האוירה לא מתאימה לאדם חרדי, והכלל תמיד שלא מוותרים שום דבר בשביל כביכול קידוש ה'… אם נראה לך שתהיה פריצות וכדומה, אין כאן מצוה.