ספק עם נגע חלב בדפנות סיר בשרי חם כשנתבשל בו פרווה

שאלה:

היום בשלתי אורז בסיר בשרי, כשהסיר היה חם אחד הילדים התיז חלב לעבר הכיריים, לא ידוע האם החלב נגע בסיר שעל האש אך יתכן שישנה טיפה שנגעה בסיר מבלי ששמתי לב, השאלה מה דין הסיר ומה דין האורז. יש לציין כי לא בשלתי בסיר בשרי כלל בשבועיים האחרונים. וגם המאכל שהתבשל בו בשעה שהותז החלב היה פרווה.

תשובה:

שלום וברכה

אין שאלה לגבי המאכל, כיון שכאמור לא היה בישול בשרי, אבל גם לגבי הסיר אם לא ראיתם שום דבר על הסיר מן הסתם לא פגע בו, תמתינו 24 שעות ללא שימוש, תנקו את הסיר היטב וניתן להשתמש.