כיסא נטוש שהושלך מהחנות

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים שליט"א,

ראיתי כיסא עתיק ויפה בסניף דואר שנמצא בתוך אוניברסיטה. שאלתי את עובדת סניף הדואר (נראה שהיא אחראית הסניף ולרוב היא העובדת היחידה שם) למי הוא שייך, והיא אמרה שכשהיא הגיעה לסניף הוא פשוט היה מונח בתוך הסניף והיא הוציאה אותו (מחוץ לסניף הדואר אבל בתוך רשות האוניברסיטה) כנראה שהוא הפריע לה. זה נראה כמו סתם כיסא נטוש והיא אמרה לי שאני יכולה לקחת אותו. שאלתי אותה אם יש למי לפנות כדי לבקש רשות והיא אמרה שלא, שפשוט אקח אותו. אני חובבת איסוף ריהוט עתיק ורוצה לדעת האם אוכל לקחת כיסא זה בתנאים אלו.

תודה רבה וכל טוב.

תשובה:

שלום וברכה,

הכיסא שהיה מונח בתוך הסניף של רשות הדואר והושלח החוצה על ידי הפקידה שאחראית על הסניף, נחשב שהופקר על ידי בעליו. ולכן מותר לקחת את הכסא.

בהצלחה.

נימוקים:

לאחראית על הסניף מותר להשליך רהוט ישן שאין בו שימוש, ויש לראותו כהופקר על ידי בעליו, ומותר לאחרים לקחתו.