היסח הדעת בברכות

שאלה:

שלום רב,
רציתי לדעת,
אם אכלתי בזמן מסויים מאכל שברכתו "האדמה", ומאכל שברכתו "שהכל", ולאחר כשעתיים אני מעוניין לאכול מאכל נוסף שבירכתו "האדמה", האם יש לברך שוב "האדמה"?
*חשוב לציין, כי היה היסח דעת במאכל שבירכתו "האדמה".
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

תמיד אם סיימת עכשיו את אכילתך ופנית לדברים אחרים בלא כוונה מיוחדת לאכול עוד, זה נחשב היסח הדעת. אם היה בדעתך להמשיך לאכול עוד, אבל לא חשבת דוקא על מין האדמה, ניתן להגדיר שאין כאן היסח הדעת, כיון שדרכו של אדם שכל עוד לא סיים אכילתו הוא נגרר מדבר אחד למשנהו.

חשוב מאוד לציין שאין לעשות דבר כזה, לאכול משהו ולהתכוין לא להסיח דעת שעתיים כדי לאכול עוד בלי ברכה, כי באופן זה בעצם אתה מפסיד את הברכה האחרונה על מה שאכלת קודם לכן, שכן באכילה מועטת הזמן לברכ אחרונה שיעור עיכול הוא 72 דקות. לכן תמיד כשגומרים לאכול מברכים ברכה אחרונה, ואחר כך אם רוצים לאכול עוד מברכים שוב.