האם נפסלו לי התפילין ?

שאלה:

שלום כבוד הרב נפתח לי המכסה של התפילין (יד) , וניתן לראות את הקלף, האם מותר לי להדביק את המכסה בחזרה ? או שהתפילין פסולים.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שכרגע לא ניתן להשתמש, אבל אתה לא יכול להדביק לבד, יש חובה לתפור ובגידים, זה לא סתם דבק… צריך לתת לבעל מקצוע מומחה שיעשה זאת, ובאותה הזדמנות שיעשה הגהה לפרשיות, תפנה לרב בית הכנסת המקומי וכדומה שיסייעו לך למצוא איש מקצוע טוב באיזור מגוריך.

בהצלחה

ולא לשכוח היום לשאול תפילין טובות ממישהו ולהניח! שלא יעבור עליך חלילה יום בלי תפילין!