אכילת ריבת תאנים עם בדיקה חלקית

שאלה:

כבוד הרב שלום, קטפתי תאנים בחממה שנאמר לי שתולעים לא אמורות לעבור את רשת אך חיפושיות כן עוברות. ניקיתי שלוש פעמים את התאנים ואכן מצאתי חיפושיות מחוץ לתאנים. הכנתי ריבה מהתאנים אך פתחתי ובדקתי רק חלק מהתאנים ולא מצאתי תולעים. היות ולא בדקתי את כל התאנים אני חושש לאכול את הריבה מצד חשש איסור שיכול היה להיות תולעים ואני חושש לזרוק מצד בל תשחית. מהה עליי לעשות עם הריבה?

תשובה:

אינני מכיר כלל כזה שאין תולעים בתאנים מחממות, למיטב ידיעתי הוראת הרב משה ויא שלא לאכול תאנים כלל מכל סוג שהוא. גם בדיקה אינה יעילה בתאנים שהחרקים שבהם דומים מאוד לגריעינים של הפרי.