אדם שחייב כסף ויש לו בעיות משפטיות

שאלה:

אדם חתום מולי על הסכם, בהתאם להסכם הוא חייב לי כסף, טענתו הוא רוצה לשלם אבל אין לו איך… אומר שנמצא בהליכים משפטים מרובים ואין לו איך לשלם.
מה ניתן לעשות מבחינת הילכתית לשם גבית החוב ?

תשובה:

שלום וברכה,

הלכתית אם הוא מודה בחוב, חייב לשלם את החוב. אך אם מתלונן על מצב כלכלי דחוק, קשה להוציא את הכסף מידו – מבחינה מציאותית. ועל כן ראוי שתגיעו להסדר חובות, שיפרוס את החוב בתשלומים קטנים לטווח ארוך, כדי שאכן הלה ישלם את חובו.

עדיף מעט ובטוח…

בהצלחה.