טיול לאבל בתוך ימי השלושים יום הראשונים

שאלה:

ב"ה אני יושב שבעה על אבי. האם בתוך השלושים יום מותר לטייל לכמה ימים., לא מתוך שימחה, אלא מתוך הקלה ובריאות הנפש? (לאחר שעברנו תקופה מתוחה?) אשמח לתשובה, בברכה

תשובה:

שלום רב

ראה קובץ תשובות לגרי”ש אלישיב ח”ב סי’ סג שהכל תלוי באופי הטיול, וכאשר הנושא הוא החלפת אויר קצת ויציאה מהשיגרה כפי שמצוי בזמנינו שאין שיירות של שמחה, אלא אנשים נוסעים להתרעננות – מותר, ובלבד שזה בחוג המשפחה המצומצמת ולא עם ידידים. ואכן הכל לפי הענין והמחמיר בכל זה תבוא עליו הברכה.

יום טוב.