דם מחמת לקיחת גלולה

שאלה:

שלום..דימום שמגיע עם לקיחת גלולות מה דינו? האשה כבר נבדקה אצל רופאה והיא אמרה שהדם לא מגיע מהרחם ואינו ווסת..האם היא טהורה לכל דבר ?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע במה מדובר, ברור שגם כאשר לוקחים גלולות יש מקרים של כתמים מהרחם, זה אינו וסת אבל זה גם אוסר את האשה [במידה וזה על בגד לבן בגודל כגריס – מעט יותר ממטבע של שקל]. דימום משמעותי יותר מכתם, משהו כמו גודל שלוש אצבעות, הוא בהחלט וסת מבחינה הלכתית ואוסר בכל מקרה. עכ"פ יש הרבה דינים ופרטים ולא הסברת בדיוק. במידה והדם בא מפצע בנרתיק ולא מהרחם הוא אכן לא מטמא, אבל זאת יכולה לקבוע רק אחות טהברה המיועדת לכך, תוכלי למצוא כזו באיזור מגורייך, באתר של מכון פועה, אבל גם זאת מובן בכפוף לבדיקה פנימית שהיאניודעת לבצע.

בהצלחה.