רחיצת הפה במי פה למי שפטור מהתענית

שאלה:

האם מותר לשטוף את הפה עם תיאדנט בת"ב למי שפטור מהתענית

תשובה:

נהגו שהחולים אוכלים כל צרכם ולא מקפידים לדקדק דוקא מה שחייבים לאכול, אבל לא אוכלים ממתקים וכדומה, כדי להשתתף בצער הציבור, רחיצת הפה שבלאו הכי פולטים, ודאי מותרת לאדם כזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מצד איסור הרחיצה הרי זה כמו נקיום טינוף ממש שמותר [במידה וההרגשה היא כזו] לכן יותר התייחסתי לנושא השמא יבלע, אבל אכן יש לחדד שזה רק כאשר יש תחושה רעה של ריח רע בפה.