עוף שעורבב עם כף חלבית

שאלה:

שלום רב, בטעות ערבבתי עוף תוך כדי בישול עם כף עץ חלבית. הכף היתה נקיה אבל אני לא יודעת אם עברו 24 מאז השימוש האחרון. מה דין הכף? מה דין העוף? תודה.

תשובה:

כיון שאת מסופקת אם עברו 24 שעות תקף כאן הכלל שסתם כלים אינן בני יומם, כלומר אנחנו בהנחה שעברו 24 שעות, וממילא העוף מותר, אבל הכף צריכה הכשרה על ידי הגעלה [בתנאי שהיא חלקה לגמרי אם היא מחורצת לא ניתן לנקות היטב ולא ניתן להגעיל ויש לזרוק].