מוזיקה בצאת הצום – תשעה באב נדחה

שאלה:

שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול – האם מותר (לספרדים , ואף לאשכנזים) לשמוע מוזיקה כעת (בצאת הצום), או שיש צורך לחכות למחר?

תשובה:

שלום וברכה

בפוסקים חילקו לענין מוצאי תשעה באב נדחה בין בשר ויין שאסור משום אבלות של יום, לבין כביסה ורחיצה שמותרים, ונראה שיסוד החילוק הוא, שדברים שענינם שמחה יש לאסור, ודברים שענינם מיעוט תענוג מותרים, לפי זה נראה שגם מוזיקה שענינה שמחה יש לאסור עד למחר, אף שלא ראיתי מפורש.