מה עושים עם שמחת חיים מרובה בתשעה באב

שאלה:

לכבוד הרב ביתי בת 8 קצת לחוצה מהלכות הצום ביקשתי ממנה שתנסח את שאלתה לרב וזו שאלתה מילה במילה: לכבוד הרב קוראים לי לאה ואני בת 8 האים מותר לי לשמוח בימים האלו כי יש לי המון המון שמחת חיים ואני לא מצליחה להשתלט בתודה לאה כליפא

תשובה:

שלום לאה,

ממש נפלא! מצוה גדולה להיות בשמחה, יהודי תמיד צריך להרגיש שמח, אסור לנו להרגיש עצובים, זה לא טוב. אבל צריכים לשים לב, השמחה והעצבות אלו תכונות שמתפרצות אצלנו תמיד כאשר יש סיבה לכך, אלו דברים טבעים שכאשר יש דברים משמחים אנו שמחים, וכאשר יש חלילה אסונות אנו עצובים. לכן כאשר היה אסון גדול לעם ישראל לפני 1950 שנה – חורבן בית שני, ובדיוק בתאריך זה אירע אסון גדול – חורבן בית ראשון כמעט 500 שנה לפני כן, אלו אסונות כבדים מאד לעם ישראל כאומה. לכן תיקנו חז"ל שלא נשמח ביום זה, נחשוב על החורבן, וכפי שאמרו חז"ל בכל דור שלא נבנה בית המקדש כאילו חרב בימיו, ומסיבה זו, קבעו דינים והלכות שיגרמו לנו להיות פחות שמחים ביום זה – שנזכור תמיד את חורבן בית המקדש ומה עלינו לעשות כדי שבית המקדש יבנה בימינו. כלומר, אם סיבת החורבן של בית שני אירע בגין שנאת חינם, עלינו לעבוד על אהבת חינם, בכדי להחיש את הגאולה. לכן התכונה שלך שיש לך המון שמחת חיים, זו תכונה מעולה, זה יעזור לך הרבה מאד בהמשך החיים. אבל בימים אלו כדאי לכוון את שמחת החיים הזו, לתחושת סיפוק שאת עושה בדיוק מה שאת צריכה לעשות.

הרבה הצלחה

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1