מה זה מנהגי אבות?

שאלה:

מנהג האבא שלי הוא לנגן מנגינה בזמן אמירת הקידוש בליל שבת מ"כי בנו בחרת" עד תחילת הברכה,האם יש ענין להמשיך מנהג זה?שאלה שניה: אשתי רוצה לומר במנגינה איתי ביחד מילים אלו כנהוג בבית הורי (בתנאי שהחתן לא נמצא בשבת)?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל צורך להמשיך עם המנגינה הזו, מנהג אבות מדובר בדבר שיש בו איזה טעם ושורש הלכתי, לא כל מנגינה שאביך עשה הופכת להיות מנהגי אבות, כפי שאין עליך חיוב למשל לשתות בשבת את המשקה שהיה אהוב עליו במיוחד…

כמובן בשום אופן אסור לאשתך לשיר ביחד איתך שהרי זה הפסק בברכה! עליה להאזין לכל הברכה בדומיה ולכוין לצאת ידי חובה.

ערב טוב.