כתם על נייר קינוח באשה שנוטלת גלולות למניעת וסת

שאלה:

אני לוקחת פרמוליט נור שהם כדורים המונעים מחזור ובמוצאי הצום ראיתי על הטישו בקינוח מראה ורוד בהיר מאוד את הטישו לא שמרתי רציתי לדעת מה לעשות תודה

תשובה:

שלום וברכה

חבל שלא שמרת את הטישיו, כך ניתן היה לקבוע מה דינו של הכתם… באופן כללי יש מחלוקת לגבי כתם על נייר קינוח, יש שסוברים שדינו ככתם על דבר שאינו מקבל טומאה וי שמחמירים, כמו כן יש מחלוקת כאשר הקינוח היה סמוך מאוד להטלת מי רגלים האם השיעור של הכתם לאסור הוא דוקא בכגריס או גם בפחות, יש מחמירים ויש מקילים, כמבואר בהרחבה בחלק הביאורים שבסוף ספר מראה כהן כל השיטות. עכשיו שזרקת ויש לך ספק לגבי הגוון עצמו [לפעמים הוורוד זה הטעייה מחמת הלחות ובעצם זה שקוף] וגם אני מבין שלא ידוע הגודל? [אולי תפרטי] ובכל מקרה אם זה כתם מסופק יש להקל בו בדיעבד, ולהבא אין לזרוק לפני שמבררים את דינו. בכותרת כתבת כתם באשה מסולקת דמים, זה חסר משמעות הלכתית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא היה כתם ממוקד בגודל מסוים שנראה כמו כתם אלא על גבי הטישו שניגבתי בו היה וורוד בהיר,
    יש לציין שאת הכדור אני לוקחת הרבה פעמים ותמיד אני נקיה אתו,
    וכן אתמול ושלשות הייתי נקייה למרות שזה זמן קבלת המחזור.