חולים בתענית ט"ב דחוי

שאלה:

מה הגדר של תענית ט"ב שנדחה ליום ראשון כמו השנה,האם חלים בו כל הדינים והחומרות היינו לגבי מעוברות ומניקות כמו ביו"כ וכן איסור לימוד תורה או שהתענית היא רק גדר של תשלומין (כמו מי ששכח להתפלל מנחה בר"ח שמתפלל בערבית שתים אבל לא מזכיר יעלה ויבא בתפילת תשלומין של מנחה) אבל לא בכל הדינים כמו בט"ב שחל בחול ולכן נשים מעוברות ומניקות ושאר חולים שמצטערים בתענית יהיו פטורים מהתענית כמו בשאר תעניות וכן השאלה לגבי לימוד תורה ?

תשובה:

לענין חולים אכן מקילים יותר, שאפילו חולי קצת או עוברות ומניקות שמרגישות קצת חולשה לא צמים בגלל שזן תענית נדחית, ראה ביאור הלכה סי' תקנט. לגבי לימוד תורה ושאר דינים אין כל הבדל בין צום נדחה לצום הנעשה במועדו.