מגורים משותפים לפני הגירושין – האם מותר?

שאלה:

שלום רב. רעייתי ואני היינו היום בבית הדין הרבני בדיון למתן גט בהסכמה. כל הנושא הרכושי בינינו סוכם והוגש לבית המשפט לעינייני משפחה למתן תוקף של פסק דין. הדיון בבית המשפט לעינייני משפחה יתקיים בעוד כשבועיים. מיד עם תחילת הדיון שאל הדיין האם אנחנו מתגוררים יחד תחת אותה קורת גג? ענינו שנינו שכן. ואז הוא להפתעתנו אמר שהוא לא יכול לגרש אותנו על פי ההלכה. והסביר שעל פי ההלכה זוגות שרוצים להתגרש אסור להם להתגור יחד לפני הגירושין תחת אותה קורת גג. על אחד מבני הזוג לעזוב את הבית ולגור במקום אחר. האם הדיין אכן מדייק בתשובה שלו. נראה לי תמוה מאוד. אני יודע שאחרי הגירושין ישנו איסור לגרוש ולגרושה לגור יחד תחת אותה קורת גג. אבל לפני הגירושין את זה לא ידעתי וגם לא נראה לי כל כף הגיוני. אנחנו בקושי מצליחים להחזיק בית אחד כל שכן שתי בתים. אודה לתשובתחם המלומדת.

תשובה:

שלום רב,

נשמע לי מוזר. אלא אם כן הוא התרשם שגם לאחר הגירושין אתם מתכוננים להמשיך לגור ביחד או שכרגע אין להם תוכנית אחרת. אבל אם יש לכם תוכנית ברורה היכן להתגורר לאחר הגירושין, תאמרו לו והוא יקדם את הגירושין. אין סיבה למגורים נפרדים עוד לפני הגט. להיפך, אם האישה רוצה ולהבעל אין סיבה להתנגד הוא אפילו מחוייב במצוות עונה עד הגירושין בפועל.