יחוד שני אנשים עם גויה

שאלה:

האם מותר לשני גברים להתייחד עם אשה גויה? אם לא אז באיזה אופן יהיה הדבר מותר. האם יש היתר של "בעלה בעיר" גבי גויה?

תשובה:

לא מצאתי הבדל בין יהודיה לגויה בענין זה, ומתי שמותר בשני אנשים כשרים לכאורה גם בגויה מותר.

על הנושא של בעלה בעיר בגויה נחלקו הדעות.

מקורות:

בעזר מקודש סעיף ג' כתב דבנשי גוים יש לצדד להקל משום דעל פי רוב בעליהן נמצאים בעיר או בכפר ועי' בדבר הלכה סימן ז' סעיף כ"ג שהביא מקילים בזה והוסיף דאפשר דדוקא אם בעלה באותו חדר אמנם בספר תורת היחוד פרק ז' הערה ט"ז הביא דפוסקי זמנינו חולקים על העזר מקודש ויש להחמיר ועי' בשו"ת עמק התשובה חלק ג' סימן צ"ו אות כ"ד ועי' בשו"ת ויען דוד חלק ב' סימן קפ"ו הרבה ולדינא הסיק דלאלו שמקילים בבעלה בעיר מותר גם כן להתייחד עם אשת נכרי כשבעלה בעיר ויש אומרים שמ"מ בעינן בעלה עמה אבל בידוע שאין הבעל מקפיד אין היתר של בעלה בעיר אפילו בישראל ועוד כשאין בעלה יודע היכן היא נמצאת או כשנתן רשות להתייחד אין להתיר.