אירוח אחות נכה בודדה

שאלה:

שלום לרבנים משפחה של 6 אחים כאשר 4 נשואים ו 2 גרושים. אחות אחת גרושה ללא ילדים עם בעיות גופניות ומצוקה נפשית מתארחת מידי חג ושבת אצל האחים הנשואים לפי תורנות שנתית. לאחרונה אחד האחים החליט שהוא לא מארח יותר את האחות. בחודשיים האחרונים שאר האחים ארחו אותה מעבר לתורנות אבל הדבר מאוד מקשה מבחינת התפקוד כי היא לא קלה בלשון המעטה. הברירה להשאיר אותה לבד, אולם כל יום שישי היא מתקשרת ובוכה והלב נקרע ובלית ברירה אחד האחים מתנדב. השאלה היא מבחינה הלכתית ומוסרית האם ניתן להתעלם ממנה ולהשאיר אותה לבד? לכולם יש בעיות עם בני/ ות הזוג ובעיות רפואיות ובכל זאת משתדלים עם כל הקושי לארח אותה. מידי פעם מארחים גם את האח הגרוש.חוץ מאותו אח שאינו מארח את שניהם.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שמי שרוצה עולם הבא שיחטוף את המצוה וכמה שיותר… מה יכול להיות הכנסת אורחים וצדקה יותר מזה… "מבשרך אל תתעלם"! קטונתי מלומר לכם מה לעשות, אבל ברור שזו מצוה עצומה וככל שתשתדלו יותר תזכו בעזרת ה' לשכר רב וחיי נצח, מה יכול להיות יותר חשוב מזה… לא הייתי נותן לה להתחנן, מסכנה… תחלקו את השבתות האלו של האח שאינו מבין במה להשקיע ותזכו לכל הישועות.

בשורות טובות.