מכה רעהו בסתר – שיימינג באינטרנט

שאלה:

שלום כבוד הרב! ברצוני לשאול, איך אפשר לתקן עבירה על "ארור מכה רעהו בסתר"? הסיפור הוא, שכתבתי משהו די מעניין לאחרונה למישהו, בצורה אנונימית, וכמו שקורה בדורינו, כל דבר מעניין מיד "רץ ברשת", והיו שם דברים נגד יהודי אחד, לא דברים נוראיים אבל בהחלט דברים שיכולים להצר לו ואולי אף להזיקו בשידוכים של הילדים, היו שם אמירות כמו "הוא מסכן, מחפש תשומת לב, מצבים שונים בחייו הביאוהו לזה", ואני מרגיש מאד שלא בנוח שזה הופץ (ללא שמי) בהמון המון קבוצות וואטאצפ גדולות. לבקש ממנו מחילה קשה לי ולדעתי גם יותר יזיק כשישמע שאני כתבתי, בקיצור אינני יודע איך לצאת מזה ולתקן את העוול, אודה מאד על עצה ותושיה. יישר כח ברוך

תשובה:

אינני יודע להשיב, זו שאלה חמורה לגדול בתורה. מדובר בצער גדול מאוד שעשית ליהודי. וזה רק ממחיש לנו כמה גועל נפש כל הווטצאפ הזה והקבוצות האלו, שכל כולן לשון הרע רדידות מאוסה ואפסית, ומי יודע אם לא בגלל זה המשיח עדיין לא בא… מפני כבוד האתר איני רוצה להתבטא חריף יותר על כל הביזבוז זמן הבוצי והמכוער הזה. דבר ראשון בלי קשר לפיוס אותו אדם שזה עוד נושא, תתנתק מכל הגועל נפש הזה.

בשורות טובות.