תשעה באב נדחה

שאלה:

בעזרת השם יתברך ובישועתו הנני יהודי בן72 עד 120 בעזרת השם בכללי ברוך השם הנני בריא אך בגדול הנני חלש מאוד צומות .. מאז נעוריי לא הייה לי דבר קל קל וחומר בגילי הצום הקרב אשר בעזרת השם היו לא יהיה מסיבה פשוטה משיח צידקנו עם בית המקדש יירד מוכן משמים רק להכין החליפה האם יכולה ליהיות קולא מסויימת הצמא … לא קלה עבורי אוכל פחות בעייה … באם אנני שותה מיים בקימה לא יכול לאמר בירכות השחר .. גם נוסיף העובדה … צום נידחה … לא יודע … תודה רבה רבה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מי יתן ויתקבלו תפילותיך לבנין בית המקדש במהרה בימינו.

למעשה אינני רואה כאן סיבה להמנע מצום, כדאי להתכונן לצום היטב, כבר מרגע זה להרבות בשתייה ובאכילת חלבונים, ובזמן הצום עצמו להיות במזגן בלי להתאמץ, ובעזרת ה' יהיה בסדר.