שכר פועל, ולקח לו כפול זמן מהממוצע

שאלה:

שלום רב
אדם שכר פועל שיעשה לו עבודה, ולבסוף התברר שהשוכר עשה זאת בהרבה מאוד זמן, הרבה יותר מהרגיל בשוק [לא במזיד, אלא שכך טבעו, או שהבין שמעוניינים בעבודה יסודית יותר], האם ניתן לומר שהיה עליו להבין שלא אמור לקחת זמן כה רב [ולשלם לו כפי הממוצע] או שמכיון שלא פירטו זאת, והפועל עשה בתומת לבו את כל השעות הללו, אין אפשרות לא לשלם לו.

תשובה:

שלום וברכה,

שכר פועל וקבע לו שכרו לפי שעות – והעובד עבד ביסודיות, או שהפועל הוא אדם איטי, והפועל לא רימה במלאכתו, אלא שכך טיבעו, חייב המעביד לשלם לו את שכרו לפי מספר השעות שעבד. כיון שהיה לו לברר על טיבו וטיבעו של הפועל. או שהיה לו לקבוע שכר לפי קבלנות ולא לפי שעות.

אם הפועל התעצל ועבד בכוונה לאט מהרגיל, או שיצא להפסקות – אין חובת תשלומים לפי שעות, אלא לפי עבודה.

בהצלחה.