להלשין לשלטונות על שכן שחורג מהבנייה ומזיק לשכנים

שאלה:

האם מותר לפנות לרשויות כנגד שכן שמבצע חריגות בנייה שבעקבות החריגות סותם את האויר ואור ויורד ערך הדירה?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להלשין לעירייה, מאחר והמסירה לשלטונות יכולות לסבך אותו בבתי משפט והפסד כלכלי גדול. עליך לפנות לבית הדין לדרוש שייתנו לך 'צו מניעה'. או שאתה תודיע להם שיפסיקו לבנות. ותתבע אותם לבית דין מיד, ואם לא יתייחסו לצו מניעה, או שלא ירצו להופיע בבית דין, תוכל למסור אותם לעירייה.

בהצלחה.

נימוקים:

יש נידון הלכתי האם מותר לשכן להגיש התנגדות למתן היתר בנייה או לשינוי תב"ע יש שכתבו שאסור להתנגד ללא קבלת פסק דין מבית דין. ויש שכתבו שמותר להתנגד ללא התדיינות בבית דין. אמנם להלשין בעירייה נחשב לאיסור 'מוסר'. כל מסירה של אדם לשלטונות שפעל שלא כחוק נחשב לאיסור מוסר. אלא צריך לתבוע בבית דין, ואם הלה יסרב להופיע או יסרב לקיים את פסק בית הדין, יינתן לו היתר להלשין לעירייה.