החתים את העובד שמוותר על זכויותיו

שאלה:

שלום
רציתי לשאול מה הדין מעסיק שהחתים עובדת על כך שהוא משלם שכר בלבד ללא פנסיה ופיצוים ושאר זכיות שהחוק נותן האם הדבר מועיל ?

תשובה:

שלום וברכה,

החתים עובד לפני התקשרות העבודה שמוחל על כל זכויותיו, מועיל התנאי – כדין כל תנאי שבממון קיים. בשונה מהחוק שלא מועיל תנאי להפקיע מהעובד את זכויותיו.

בהצלחה.

נימוקים:

התורה (וי"א חכמים) חייבה את הבעל לפרנס את אשתו ולתת לה אוכל ובגדים. ואם מתנה הבעל לפני הנישואין שאינו מתחייב לה שאר וכסות, מועיל התנאי להפקיע את זכויותיו. משום שכל תנאי שבממון קיים, אבפילו כשמתנה על דבר שמחויב מהתורה. ולכן גם בזכויות העובד למרות שהמנהג מחייב את המעביד, אך אם התנו לפני התקשרות העבודה, התנאי מבטל את חיובו של המעביד.