סידור מצעים בימי נידה

שאלה:

שלום רציתי לדעת האם מותר לסדר את השמיכה של אשתי [שלפעמים השמיכה לא מסודר בתוך הציפה וצריכים לנענע את זה] כשהיא טמאה והאם מותר לשים עליה את השמיכה כשהיא שוכבת

תשובה:

שלום וברכה

האיסור בעיקר מתייחס לסידור הסדין שהיא מלאכה קלה, אבל סידור שמיכה בתוך ציפית אינה דרך חיבה ומותר, ראה שיעורי שבט הלוי סי' קצה סעי' יא.כמו כן איסור זה נאמר על האה ביחס לבעל ולא להיפך. אבל להניח שמיכה עליה ודאי אסור כמו שאסור להושיט לה חפץ.