מעשר כספים לזוג צעיר שהכנסתו מצומצמת

שאלה:

שלום הרב! אני אברך ואשתי עובדת. האם אנחנו צריכים לתת מעשר? אם נוריד את המעשרות אז נאלץ להוריד את מחייתנו כיוון שאנחנו זוג צעיר שאין לו עדיין כסף בצד

תשובה:

שלום וברכה

אדם שהכנסותיו מצומצמות מאוד ואם יתן מעשרות יחסר לו לפרנסתו כפי רגילותו, פטור מלתת מעשר, וראה כאן את המנהג הנכון בזה לכתחילה. אבל אם יש לכם מה שצריך לעכשיו, בשביל לשים בצד אין סיבה להמנע מהמעשרות, אדרבה – עשר בשביל שתתעשר רק הכל בלי נדר כמובן.

חיים טובים ומאושרים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם כבר התחייבה בהפרשה אין להמנע עתה מחמת הדוחק. אבל אם הכסף כבר לא קיים, הרגילות שלא מפרישים לשעבר רק ממתי שמתחילים ואילך.